Okklúziós front felhőzete nyúlik be fölénk, így vasárnap is eleredhet az eső

Okklúziós front felhőzete nyúlik be fölénk, így vasárnap is eleredhet az eső

Eső és esernyő (Fotó: Erik Witsoe / Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vasárnap észak felől okklúziós front (amikor a hidegfront utoléri a melegfrontot) felhőzete, illetve gyenge csapadékrendszere nyúlik be fölénk, mindeközben az északkeleti megyékben inkább erőteljes gomolyfelhő-képződés, valamint záporok, intenzív csapadékkal kísért zivatarok lesznek jellemzőek.

A délnyugati, nyugati megyékben várható a legtöbb napsütés, és a csapadéknak is arrafelé a legkisebb az esélye – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Az északnyugati, nyugati szelet nagy területen kísérik erős, néhol viharos lökések. Zivatarok környezetében is megerősödhet a szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 24 és 29 fok között alakul, a tartósabban csapadékos tájakon azonban több fokkal hűvösebb maradhat az idő.

Az Időkép orvosmeteorológiája szerint vasárnap feltámadó széllel érkezik a hűvösebb levegő hozzánk, emiatt a hidegfrontra érzékenyek még mindig nem lélegezhetnek fel. Görcsös fejfájás, izom- és hasigörcsök továbbra is jelentkezhetnek. A fokozottan érzékenyeknél vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok is felléphetnek.

A sokfelé megerősödő, helyenként viharossá fokozódó szél miatt ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetünk.

Címkék: időjárás