Oktatási Hivatal: február 15-ig lehet jelentkezni az érettségire

Oktatási Hivatal: február 15-ig lehet jelentkezni az érettségire

Kiosztják a feladatlapokat a középszintű írásbeli matematikaérettségi vizsgán az Újpesti Károlyi István Gimnáziumban, 2022. május 3-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Még egy hétig, 2023. február 15-ig lehet jelentkezni a május-júniusi érettségi vizsgákra – tudatta az Oktatási Hivatal szerdán az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint az érettségizők rendes, előre hozott, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló, valamint javító vizsgát tehetnek. A tavaszi vizsgaidőszakban  – amely május 5-től június 30-ig tart – a középiskolák és a kormányhivatalok szerveznek érettségi vizsgákat.

Az írásbeli vizsgákat május 5. és 26. között rendezik meg.  Az emelt szintű szóbeli vizsgák június 7. és 14., a középszintű szóbelik június 19. és 30. között lesznek – közölte a hivatal, amely arra is felhívta a figyelmet, hogy az érettségi vizsgára és a felsőoktatási felvételire külön kell jelentkezni, egyik jelentkezés sem váltja ki vagy helyettesíti a másikat.

A felsőoktatási intézményekbe a Felvi.hu honlapon elérhető e-felvételiben lehet jelentkezni, ugyancsak február 15-ig – írták.
Jelezték: az érettségi vizsgákra való jelentkezés legfontosabb információi és a kormányhivatalok elérhetőségei megtalálhatók az Oktatási Hivatal honlapján.

Címkék: érettségi