Oltás nélkül segített védettségi igazolványhoz jutni egy orvos

Oltás nélkül segített védettségi igazolványhoz jutni egy orvos

Védettségi igazolvány (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elfogták a szabolcsi rendőrök azt a háziorvost, aki a gyanú szerint az elmúlt hónapokban olyan embereket juttatott védettségi igazolványhoz, akik nem kaptak koronavírus elleni védőoltást. A rendőrök a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján kezdtek nyomozni a 71 éves doktor ellen.

A nyomozás eddigi adatai alapján a háziorvos előzetes egyeztetés után személyesen fogadta a jelentkezőket a rendelőjében és beoltottként rögzítette őket az egészségügyi adatbázisban. Így pedig az érintettek jogosulttá váltak a védettségi igazolványra. Azt nem közölték, hogy mennyi ember juthatott így oltás nélkül a plasztikkártyához.

A háziorvost védettségi igazolással való visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták. Azokat a személyeket, akik oltás nélkül jutottak védettségi igazoláshoz a rendőrök felbújtóként gyanúsítottként hallgatták ki.