Olyan strandot mutatott be Hadházy, ahol tilos fürdeni

Olyan strandot mutatott be Hadházy, ahol tilos fürdeni

Fotó: Hadházy Ákos/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár május végére elkészült a kunszentmártoni szabadstrand, Hadházy Ákos hónapok után is szörnyű állapotokat talált a helyszínen. A független országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán számolt be róla, hogy a településre látogatott, megnézve a Körös-parti szabadstrandot.

A település korábban 305 millió forintot nyert turisztikai fejlesztésre, ebből pedig a XVIII-XIX. század bűnelkövetőit és bűnözőit bemutató látogatóközpont épült. Ebből alakították ki aztán a szabadstrandot, amire Hadházy szerint alsó hangon 56 milliót költhettek.

A polgármester a 24.hu cikke szerint évtizedes hagyománynak is nevezte, hogy a helyiek strandolással, sárkányhajózással töltik a szabadidejüket. Strandfoci- és röplabdapályát is kialakították, utóbbit pedig télen korcsolyázásra is alkalmassá tudják tenni.

Hadházy a helyszínen ugyanakkor egy elhagyatott területet talált, ahol még a „fürödni tilos” tábla is ki van helyezve. „A képeken el van rejtve (de nagyon): egy strandfoci- és egy strandröplabda pálya, két konténer (wc és büfé), napozók, padok, asztalok, árnyékot adó beülők és egy felfújható csúszda is, legalábbis a projekt leírása szerint… A strandröplabda pálya úgy-ahogy elkészült, csak benőtte a gaz. A focipálya viszont csak annyi, hogy az évtizedek óta ott levő két kaput kicsit odébb tették” – írta a parlamenti képviselő.

A helyiek szerint valóban végeztek földmunkát, illetve volt is valamennyi homok, csak azóta elvitte az ár. Fürödni pedig azért tilos, mert egy rendelet szerint folyóvizek városi szakaszán csak kiépített strandon, üzemeltetővel rendelkező helyen lehet így tenni.