Ombudsmanhoz fordul Szél Bernadett, miután a kormány kifizettetné a PCR-tesztet a műtétre váró oltatlanokkal

Ombudsmanhoz fordul Szél Bernadett, miután a kormány kifizettetné a PCR-tesztet a műtétre váró oltatlanokkal

Szél Bernadett (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Alapjogsértőnek tartom a műtétre várók fizetős tesztelését, ezért ombudsmanhoz fordultam az ügyben! Fatális következményekkel járhat kvázi fizetőssé tenni a tb-ellátáson belül végzett műtéteket bárki számára is — írta közösségi oldalán Szél Bernadett független képviselő. A napokban írta meg a Telex, a május 13-tól újrainduló halasztható műtétek kapcsán az oltatlanoknak szükséges PCR- és antigén-teszteket nekik maguknak kell fizetni. A védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek viszont nem szükséges a PCR-teszt.

Azzal folytatta Szél posztját, „gondoljon már bele legyen szíves a kormány, sok esetben amúgy is régóta késik a beavatkozás, de ha most még tovább halogatják, mert nem tudják kifizetni a több tízezer forintos teszteket, az az egészségi állapot újabb romlását okozhatja!” – Ráadásul több százezren is lehetnek azok a hátrányos helyzetű településen élők, akik nem is kapnak megfelelő felvilágosítást és technikai segítséget az oltásra való jelentkezéshez. Nem segíteni kellene inkább ott? És mi a helyzet a gyermekekkel, rájuk sem tért ki a miniszter: nekik — helyesebben a szüleiknek — is fizetni kell a tesztért műtét előtt, holott jó részük még nem is kaphat oltást? – tette fel a kérdést Szél.

Arra is kitért, ő emlékszik, Müller Cecília országos tiszti főorvos a februárban újrainduló egynapos beavatkozások kapcsán még azt nyilatkozta, hogy mivel a beavatkozás előtt a páciensnek előírt PCR-teszt járványvédelmi szempontból létfontosságú, nehogy bevigye az intézménybe a fertőzést, ezért a teszt ingyenes a páciens számára. A politikus bejegyzését azzal zárta, „nem sarcolni kell, hanem segíteni — tiszta beszéddel, átláthatósággal, propaganda-szólamokat nélkülöző tényszerűséggel, a legrosszabb helyzetben levő emberek felé pedig extra odafigyeléssel.”

https://hang.hu/magyar-hang-plusz/2021/05/07/szel-bernadett-hatalmas-a-tet-orban-elkezdett-kina-es-oroszorszag-u%CC%88gynokekent-viselkedni/