„Ön antiszemita? Rasszista?” – Elértük a KDNP-st, aki kiposztolta: Tordai Bence, k..va anyád!

„Ön antiszemita? Rasszista?” – Elértük a KDNP-st, aki kiposztolta: Tordai Bence, k..va anyád!

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A KDNP külügyi bizottságának tagja, Szirmay Tamás a CPg punkzenekartól kölcsön vett, eredetileg Erdős Péterről, a pártállami idők popzenei cenzoráról szóló, igen durva dalszöveggel szállt bele Tordai Bencébe egy Facebook-posztban tegnap. Ezt – bár a poszt már tegnap este törlődött – a Párbeszéd politikusa is közzétette a közösségi oldalon a következő kommentárral: „Adventi hangulat, avagy így készül a szeretet ünnepére egy KDNP-s politikus”.

Tordai koporsós akciója verte ki a biztosítékot

Lapunknak még hétfőn este sikerült elérnie Szirmayt. Arra voltunk kíváncsiak, mi váltotta ki posztját, és az Erdős Péter (, k..va anyád) című dal miként fér össze a keresztényi értékrenddel. Válasz helyett azonban visszakérdezett: „Ön rokona, párttársa Tordai Bencének? Ön antiszemita? Rasszista?” Munkatársunk értetlenkedésére, hogy mi indokolja ezen felvetéseket, azt felelte: „az ön humorérzéke hihetetlenül alacsony szintű, de ez az ön baja. Ön mindenféle dolgokat kérdez az értékrendemről, csak ezt teszem én is”.

– Kivel akar itt szórakozni? Ön nem újságíróskodik, hanem mindenféle vádaskodásokkal vagdalkozik, ráadásul a legalacsonyabb színvonalon – fogalmazott a KDNP-s. Sokadik nekifutásra aztán kifejtette: kiírása riposzt volt arra, hogy Tordai Bencéék koporsót vittek a Köztársasági Elnöki Hivatalhoz egy politikai demonstráció keretében. – Ez egy olyan ízléstelen megnyilvánulás volt, mint amilyen a CPg dalszövege is, ami egyébként egy paródia – fogalmazott Szirmay Tamás, megjegyezve: nem ő törölte posztját, hanem valószínűleg a Facebook. Miután nyilatkozatát megköszöntük, bontotta a vonalat, ám még hétfőn este jelezte szöveges üzenetben, hogy további kommentárt kíván hozzáfűzni az ügyhöz. Ez kedden meg is érkezett, módosítás nélkül közöljük:

„Túl sok számomra kedves ember halálát értem meg ezért a koporsóval való viccelődés nagyon mélyen érintett. Pont aznap is amikor megláttam a koporsós képet. Nagyon gusztustalannak tartottam ezért a számomra leggusztustalanabbnak tűnő műalkotás jutott eszembe. Annak parafrázisa ez, egyfajta paródiának szántam. Mondhatnám írói munkásságom része. A reakció lavinából be kellett látnom hogy a közönség nem értékelte, így Tordai Bence kapott egy ingyenreklámot. Sajnálom! Rossz vicc volt. Ugyanakkor meglepő volt, hogy hirtelen mennyien és ki mindenki kérte számon a keresztény erkölcsöt amit jó jelnek tekintek."

Szirmay Tamás korábban számos cégnél és szervezetnél megfordult: BKV korábbi vezérigazgató-helyettese, a Fővárosi Parking Kft. egykori ügyvezető-igazgatója volt, de az Újbudai Önkormányzat alkalmazásában is állt. Nyilvános közösségi oldala szerint a Bosnyák-Magyar Társaság alelnökeként és Magyar Parkolási Szövetség bizottsági elnökeként is tevékenykedik.