Ön is szeretne a Magyar Divat és Design Ügynökségnél dolgozni

Ön is szeretne a Magyar Divat és Design Ügynökségnél dolgozni

Orbán Viktor miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel (k) és férje, Tiborcz István (j) egyházi esküvője a Margit körúti ferences templomban 2013. szeptember 7-én (Fotó: MTI/Burger Barna)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A cégnél, amely sajtóértesülések szerint Orbán Ráhel érdekkörébe tartozik, a Népszava információi szerint ugyanis 2019-ben járulékokkal együtt 445 millió forintot költöttek a bérekre. Úgy, hogy a vállalatnál átlagosan tizen dolgoznak.

A nonprofit zrt-t 2018-ban alapították, miután a hírek szerint a miniszterelnök lányának a turizmus mellett a divat és desing területén is kedve szottyant megmérettetnie magát, A cég feladata hivatalosan azzal a feladattal alakult, hogy a világban terjessze a a magyar divat vívmányait, megszervezze a magyar divatéletet, segítse a kormányt a divatstratégia kialakításában, illetve utat mutasson a szektor fejlesztésének.

A cég a Rogán Antal ellenőrizte, ugyancsak az Orbán-Tiborcz család érdekkörébe sorolt Magyar Turisztikai Ügynökség alá tartozik. Az induláshoz kaptak egy impozáns budai villát és egymilliárd forint közpénzt. A vezető Orbán Ráhel egyik barátnője, Bata-Jakab Zsófia lett.

Míg két éve a cég vezetői még csak havi 1,4 milliót kerestek, ez az összeg tavaly már 2,6 millió forintra emelkedett. A most közzétett mérlegben az áll, hogy 2019-ben 146 millió forintot fizettek ki tanácsadásért, illetve 73 milliót szakértői díjakra.

Címkék: divat, Orbán Ráhel