Online is kitölthető már a nemzeti konzultáció

Online is kitölthető már a nemzeti konzultáció

A kormány nemzeti konzultációs levelei a szankciókról (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mostantól az interneten is ki lehet tölteni a kormány nemzeti konzultációját – ezt Dömötör Csaba jelentette be a kormány Facebook-oldalán

A Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára egyúttal megismételte a kormányzati kommunikációban gyakran hallott érvrendszert: a szankciók nem vetettek véget a háborúnak, viszont egyre súlyosabb válságot okoznak egész Európában. Elszálltak az energiaárak, emelkednek az élelmiszerárak, évtizedek óta nem látott magasságokba emelkedett az infláció. Mindezek ellenére Brüsszelben csak újabb és újabb szankciós tervekkel állnak elő, de a kormány ezzel nem ért egyet, irányváltásra van szükség. – Ha sokan veszünk részt a konzultációban, el is tudjuk ez érni – mondta, példaként pedig a betelepítési kvóták megakadályozását említette.

– Most mi fizetjük a háború árát, de egyáltalán nem törvényszerű, hogy ezután is így legyen – fogalmazott Dömötör Csaba, arra kérve az embereket, hogy töltsék ki a kérdőívet.

A kormány szája íze szerint megfogalmazott kérdéssor a korábbiak mintáját követi: van egy állítás, majd azt követi egy eldöntendő kérdés például az olaj- és nyersanyag szankciókra, a tervezett gázszankcióra, továbbá a paksi bővítést esetlegesen érintő szankciókra vonatkozóan. De akad olyan kérdés is, miszerint: „Ön egyetért az élelmiszerárak emelkedését okozó szankciókkal?”.