Orbán aggódik a brüsszeli gázdöntés miatt

Orbán aggódik a brüsszeli gázdöntés miatt

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök előadást tart a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 23-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Aggasztó hírek Brüsszelből. Mai döntésével Brüsszel újabb lépést tett a háborús gazdaság irányába. Bonyolult idők jönnek, de egy biztos: Magyarországon a rezsicsökkentés marad! – Orbán Viktor ezekkel a szavakkal kommentálta a Facebookon az Európai Unió energiaügyi minisztereinek keddi döntését, amely szerint a tagországoknak arra kell törekedniük, hogy idén augusztus és a jövő év márciusa közötti időszakban 15 százalékkal mérsékeljék földgázfelhasználásukat.

A javaslatot egyedül Magyarország nem szavazta meg, ám mivel ebben az esetben elég volt a minősített többség a döntéshez, a magyar ellenszavazat nem tudta megakadályozni az elfogadást. A gázspórolási terv célja, hogy a tagállamok csökkentsék az orosz gázszállításokból eredő kockázatokat.