Orbán Balázs: „Magyar logika szerint” működtetné a Vodafone-t az állam

Orbán Balázs: „Magyar logika szerint” működtetné a Vodafone-t az állam

Orbán Balázs (Fotó: Mathias Corvinus Collegium - MCC / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Balázs  elmagyarázta, hogy miért vásárolja meg a kormány a Vodafone-t. A miniszterelnök politikai igazgatójától a Tv2 Mokka című műsorában kérték meg, hogy reagáljon azokra a kritikákra, amik szerint a mostani gazdasági helyzetben semmi sem indokolja a felvásárlást – írja a 444.hu

– Vannak olyan stratégiai ágazatok, ahol az iparági sajátosságok miatt ott valódi verseny nincs, viszont stratégiai jelentőségű, viszont állampolgárok millióinak életét határozzák meg. Ilyen a telekommunikációs szektor is – kezdte válaszát Orbán. Hogy milyen iparági sajátosságokra gondolt, nem részletezte, így azt sem indokolta, hogy ha nincs verseny a szektorban, akkor mégis miért minősítenék nemzetstratégiai jelentőségűvé a tranzakciót, megúszva a versenyhivatali eljárást.

Hozzátette: „Az, hogy egy ilyen szektorban legyen egy magyar szereplő, ami magyar logikával, magyar üzleti központtal, az a szolgáltatás színvonalának emeléséhez és az árak megfelelő szinten tartásához kulcsfontosságú”.

„Pont ilyen nehéz helyzetben látszik az, hogy a stratégiai ágazatokba való külön befektetések hosszú távon megtérülnek. Például: ha pár évvel ezelőtt nem csináljuk meg az energiaszektor magyar tulajdonba vitelét, akkor ma a rezsiköltségek is jóval magasabbak lennének” – zárta Orbán. További kérdést a témában nem kapott a 444.hu tudósítása szerint.