Magyarpéterezve és gyurcsányozva védte meg Orbán Balázst Gulyás Gergely

Magyarpéterezve és gyurcsányozva védte meg Orbán Balázst Gulyás Gergely

Gulyás Gergely a kormányinfón

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gulyás Gergely is elmondta véleményét Orbán Balázs politikai igazgató botrányt kavaró kijelentéseiről, miszerint 1956 tapasztalata után mi az ukránok helyében nem védekeztünk volna az orosz katonai agresszióval szemben. „Orbán Balázs tegnap félreérthetően fogalmazott. Márpedig ilyenkor a politikában mindig lesznek, akik félreértik az elhangzottakat” – írta, a fideszes politikust mentegetve, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. 

Szerinte a politikai igazgató néhány órával később egyértelművé tette, hogy szavai nem voltak pontosak, de álláspontja félreérthetetlen: 1956 hősei a magyar nemzeti panteon legdicsőbbjei közé tartoznak. A politikus szerint „most azok rágalmazzák Orbán Balázst kitartóan és engesztelhetetlenül, akik nem félreérthetően szoktak fogalmazni, hanem a hazugság bajnokai. Magyar Péter, aki a legrosszabb kommunista gyakorlatot idéző módon saját feleségéről készített titokban hangfelvételt. Aki nem telik el nap, hogy tényszerűen ne állítson valamilyen valótlanságot” – közölte.

Gulyás ugyanis felidézte, hogy Gyurcsány Ferenc elnöke korábban még legalizálni akarta a tiltott önkényuralmi jelképek közül az ötágú vöröscsillag használatát. „Aki kiteszi Nagy Imre képét a Facebook-oldalára, úgy hogy felesége soha meg nem tagadott nagyapja Nagy Imre gyilkosainak egyike. Ő – Dobrev Klára nagyapja, Apró Antal – volt az, aki az Országgyűlés elnökeként a parlamentben tapsvihar közepette jelentette be Nagy Imre kivégzését, amelyet a „nép jogos elégtételének… az ellenforradalom méltó megbosszulásának” nevezett. Micsoda visszataszító álszentség. Ebből elég!” - fogalmazott a kancelláriaminiszter. Úgy véli, Orbán Balázs a magyar közéletben az elmúlt évtizedben kiváló munkát végzett, amelyen egy félreérthető, de általa azonnal egyértelműen tisztázott nyilatkozat nem változtat.

A kommentek között egyből felbukkant Magyar Péter. Mint írta, „Orbán Balázs hazaáruló mondatait nem lehet félreérteni”. – Ezen szavakkal a megélhetési haverod, a miniszterelnök politikai igazgatója meggyalázta sok ezer szabadságharcos, több száz kivégzett honfitársunk emlékét, köztük Brusznyai Árpád veszprémi tanárét, a 18 évesen kivégzett Mansfeld Péterét, Tóth Ilonáét és a nemrégiben elhunyt saját párttársatok, az életfogytiglani börtönre ítélt Wittner Mária emlékét is – tette hozzá. – Hova süllyedsz még Gergő? Mivel fog téged a maffia? Hogy tudsz a szüleid és az 56-os forradalom még élő hőseinek a szemébe nézni? – e szavakkal fordult egyenesen korábbi jó barátjához, Gulyás Gergelyhez Magyar Péter, majd hozzátette: „Mi kell még ahhoz, hogy otthagyd a Nemzeti Együttbűnözés Rendszerét? Tényleg ezért küzdöttünk fiatalon?”

Az, hogy Orbán Balázs nem kicsit botlott, jelzi, hogy nemcsak idehaza volt nagy visszhangja kijelentéseinek, hanem a külföldi sajtó is hosszasan foglalkozott vele. Sőt, feltehetően miatta jelentkezett be a Kossuth rádióba péntek reggel az Észak-Macedóniából tartózkodó Orbán Viktor, aki félreérthetőnek minősítette a politikai igazgató mondatait, és ezt hibának nevezte. Ungváry Krisztián történész szerint előkészületi hazaárulási bűncselekmény lehet, amit Orbán Balázs mondott.