Orbán egy tollvonással elkaszálta a jogerős bírósági ítéletet

Orbán egy tollvonással elkaszálta a jogerős bírósági ítéletet

A Szent János Kórház felújított és ódon folyosója (Olvasónk felvétele)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ahogy néhány napja lapunk is beszámolt róla, a Telex és a TASZ által indított per végén, hosszadalmas, a Kúriát is megjárt eljárás után a bíróság jogerős ítéletében kimondta, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának nem volt joga az MTI kivételével kitiltania a sajtót a kórházakból. Erre csak a kórházigazgatóknak lett volna jogkörük.

Ha esetleg valaki azt hitte (nem sokan lehettek ilyenek, akik nem végletesen naivak), hogy akkor ezentúl a sajtó elláthatja feladatát, és szabadon tudósíthat a kórházi covidosztályok valóságáról, annak csalódnia kell. A 24.hu észrevette ugyanis, hogy a miniszterelnök pénteki rendeletében az operatív törzset ruházta fel a sajtó beengedésének vagy kizárásának jogával.

A Magyar Közlönyben is megjelent 33/2022. kormányrendelet (az egészségügyi intézmények működési rendjének egyes veszélyhelyzeti szabályairól) kimondja, hogy „az Operatív Törzs járványügyi érdekből meghatározhatja az egészségügyi intézményeknek az újságíróval, a tudósítóval, az internetes hírmegosztóval és -szolgáltatóval, valamint a sajtóterméket előállítóval (a továbbiakban együtt: sajtó) való kapcsolattartásának rendjét, valamint a sajtó által az egészségügyi intézmény területére történő belépés rendjét.”

Az operatív törzs döntésének végrehajtásáért az egészségügyi intézmény vezetője a felelős.