Orbán egyik legnagyobb rajongója az új győri fideszes polgármestert támadja

Orbán egyik legnagyobb rajongója az új győri fideszes polgármestert támadja

Részlet Dézsi Csaba András polgármesternek az ETO-ügy kapcsán készített képregényéből. Forrás: Dézsi Csaba András Facebook -oldala.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Hang is foglalkozott korábban a győri NB II-es futballcsapat ügyével, most a miniszterelnök egyik legodaadóbb hívének számító sportújságíró, Szöllősi György támadta meg az általa szerkesztett sportnapilap, a Nemzeti Sport hasábjain a fideszes színekben nemrég megválasztott polgármestert, Dézsi Csaba Andrást.

Az ügy lényege, hogy a polgármester a város idei költségvetéséből nem kívánja finanszírozni a nagy múltú, szebb napokat látott, most azonban a labdarúgó NB II-ben botladozó ETO FC Győr csapatát. A klub vezetője két napja lemondott, Dézsi polgármester pedig pikírt képregényt is készített és posztolt Facebook oldalára annak alátámasztására, hogy szerinte miért nem érdemes a focicsapatot támogatni.

https://www.facebook.com/drdezsicsabaandras/posts/209968743704855

Eztán jött kedd reggel Szöllősi György cikke, amelyben a nemrég még az újságírói kamara tervét dédelgető sportújságíró, aki védelmébe vette a klub tulajdonosát, Mányi Józsefet, aki szerinte „hajlandó volt rendezni az örökölt adósságokat, rendbe tenni az addigra lerongyolódott futballklubot”. Szöllősi szerint Dézsi Csaba András vaskos félreértésben van, és „szimpla népszerűség-hajhászásnak tűnik tehát a sikertelenség esetén persze sosem közkedvelt »futballozó emberek« ellen hangolni a polgárokat.”

A sportújságíró szerint az ország egyik leggazdagabb megyeszékhelyén, amelynek csak az iparűzési adóból származó bevétele meghaladja a 20 milliárd forintot, ennek kevesebb mint egy százalékát kapta az ETO utánpótlása az elmúlt két évben a várostól: 127, illetve 163 millió forintot.

Szöllősi György, aki egy újságíró-szervezet elnöke is, azzal a talányos megállapítással zárja sorait, hogy az ő álláspontja szerint ebben az ügyben Dézsi Csaba András polgármestert „rajzolták meg”. (Szöllősinél az igekötő nincs idézőjelben. - a szerk.)

Győr új fideszes vezetése szerint a magyar foci nem élsport, így a város nem támogatja a helyi csapatot | Magyar Hang

A Kisalföldnek adott interjút Mányi József, az ETO FC Győr tulajdonosa, amelyből kiderült, a 116 éves klub nagy bajba kerülhet, ha a Borkai Zsolt lemondása után megválasztott új polgármester, Dézsi Csaba András nem támogatja tovább az egyesület működését. Márpedig úgy tűnik az új városvezetés nem tekinti támogatásra érdemesnek a csapatot.