Orbán felmentette a védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkárt

Orbán felmentette a védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkárt

Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos beszédet mond az autizmus világnapja alkalmából megrendezett Egy hajóban evezünk című makettkiállítás megnyitóján a Hadtörténeti Intézet és Múzeumban 2022. április 2-án (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Novák Katalin köztársasági elnök Orbán Viktor javaslatára felmentette Maróth Gáspárt, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkárt a megbízatása alól november 15-i hatállyal – derült ki a Magyar Közlöny hétfő este megjelent számából.

Maróth Gáspár az első Fidesz-kormány idején Orbán Viktor személyes tanácsadójaként dolgozott, 2000–2001-ben a Nemzeti Egészségügyi Tanács titkára, majd 2001 és 2003 között az Országos Népegészségügyi Program vezetője volt. 2018 és 2022 között védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos volt. Az ötödik Orbán-kormányban védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkári posztot kapott a Szalay-Bobrovniczky Kristóf által vezetett Honvédelmi Minisztériumnál – írta róla a Telex.

Hétfőn erősítette meg a kormány., hogy lemondott Palkovics László miniszter, sőt, a tárcáját is megszüntetik és feláll egy új minisztérium Lantos Csaba vezetésével, igaz, csak decembertől. Ezt követően Vitézy Dávid államtitkár jelentette be távozását.

Címkék: Maróth Gáspár