Orbánék hatvanpusztai birtoka előtt akciózott az ellenzék

Orbánék hatvanpusztai birtoka előtt akciózott az ellenzék

Fotó: Párbeszéd Sajtó

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Egységben Magyarországért három politikusa – Gér Mihály, Balázs Péter, Kálló Gergely – beszélt arról Orbán Győző hatvanpusztai majorsága előtt, hogy mennyire használhatatlan a jelenlegi vagyonnyilatkozati rendszer.  

A jelenlegi vagyonnyilatkozati rendszer ezer sebből vérzik, vajmi kevéssé valósul meg a célja, vagyis az, hogy a közhatalmat gyakorlók vagyoni állapotát megismerhessük – mondta Gér Mihály, a Párbeszéd politikusa Hatvanpusztán.

Mint megírtuk, a miniszterelnök legfrissebb vagyonnyilatkozatából csak annyi derül ki, hogy nincs egy forint megtakarítása sem, ugyanakkor kifizették a feleségével 2002-ben felvett 20 millió forintos jelzáloghitelt. A hivatalos fizetésén kívül csak két ingatlant tüntetett fel, felcsúti háza és XII. kerületi lakása továbbra is megvan, ez utóbbinak csak felerészben a tulajdonosa.

Ezt egészítették ki az ellenzéki politikusok a következő „tételekkel”, amelyeket szerintük Orbán Viktor „elfelejtett közölni”:

• Hatvanpuszta: 13 hektár,
• Fertő tavi hotel: 13 hektár,
• Club Aliga,
• Turai kastély: 2981 m2, 10 hektár park,
• Hunguest Hotelek (21!),
• OE-LEM magángép,
• Lady-MRD stb.
 

A sajtótájékoztató végén Gér Mihály összetépte Orbán leadott vagyonnyilatkozatát, mert az szerinte ennyit ér, majd az általuk készített vagyonnyilatkozatokat kiragasztották a hatvanpusztai birtok bejáratához.

Az akcióról készült videót ezen a linken tekintheti meg.