„Orbán hazudik és uszít, mint gazdája, Putyin!”

„Orbán hazudik és uszít, mint gazdája, Putyin!”

Az ellenzéki pártok vezetői

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Túlment minden határon Orbán Viktor péntek reggeli – úgynevezett – rádióinterjúja az ellenzék szerint. A kormányfő ugyanis arról beszélt, hogy „a baloldal a háború oldalán áll, akkor is, ha ezt nem tudja”. Arra hivatkozott, hogy „amit ők akarnak”, az belevisz minket a háborúba, hiszen ezt eredményezheti, ha katonát és fegyvert küldünk. Később pedig azt is közölte, hogy a baloldal részéről az a kijelentés ütötte leginkább szíven, miszerint a kárpátaljai magyarok oroszbarátok.

Az egységes ellenzék – ahogyan magukat hívják, Egységben Magyarországért – válaszul éppen Orbán Viktor korábbi szavait közölte, vagyis, hogy „stratégiai nyugalomra” van szükség. Ezért felszólították a kormányfőt, hogy „ne hazudjon, ne rágalmazzon, ne uszítson”. – Értjük, persze, hogy az aljasságot tekintve is igyekszik megfelelni gazdájának és példaképének, az esztelen háborút kirobbantó, ártatlanokat, köztük gyermekeket halomra gyilkoló Vlagyimir Putyinnak, de most inkább foglalkozzon a háború hatásainak mérséklésével, és tegye azt, amit a sokszínű ellenzék: segítse a menekülteket – közölték.

Az ellenzéki pártok úgy vélik, hogy miközben az ukrán nép hősiesen küzd a túlerő ellen, miközben az agresszor Putyin egész Európát veszélybe sodorja atomerőművek támadásával, elfoglalásával, miközben tízezrek menekülnek a háborús pusztítás elől, „Orbán Viktor újra és újra az orosz érdekek kiszolgálójaként nyilatkozik, a Magyarország biztonságát garantáló NATO és EU, továbbá az ellenzék ellen uszít”.

A háborúról szóló folyamatos, percről percre tudósításunkat itt olvashatja!