Orbán Hosszú Katinkának: Olyan érzés lehet, mint amikor nyert 400 vegyesen

Orbán Hosszú Katinkának: Olyan érzés lehet, mint amikor nyert 400 vegyesen

Hosszú Katinka és Orbán Viktor (Fotó: Hosszú Katinka / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszó is részt vett a Fidesz vasárnapi eredményváróján. A közösségi oldalán megjelent bejegyzés szerint volt alkalma szót váltania Orbán Viktor miniszterelnökkel a Fidesz-KDNP újabb kétharmados győzelmét hozó választás estéjén. Ekkor Orbán Viktor kormányfő azt mondta neki – a bejegyzése tanúsága szerint – a nagyarányú győzelemről, „olyan érzés lehet, mint amikor nyert 400 vegyesen…”. A vegyesúszó bejegyzése úgy folytatódott (sic!): „Vasárnap estéről idézek, amikor volt szerencsém személyesen gratulálni Miniszterelnök úrnak a hatalmas győzelemhez!”.

Tavaly Orbán Viktor állt ki Hosszú Katinka mellett, miután a tokiói olimpián nem sikerült érmet nyernie, sok támadást kapott a klasszis úszó. A kormányfő akkor azt írta, hogy „Egyszer bajnok, mindig bajnok. Akinek a tiszteletére egy olimpián egyszer is fölvonták a nemzeti lobogót, mindig a mi hősünk marad”.