Orbán Karácsony kijelentéséről: Kinyílik a bicska az ember zsebében

Orbán Karácsony kijelentéséről: Kinyílik a bicska az ember zsebében

Orbán Viktor a Kossuth rádió stúdiójában 2021. április 30-án (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Épelméjű ember nem mond olyat, hogy Magyarország háborúban áll Oroszországgal– erről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban. Ezzel arra utalt, Karácsony Gergely főpolgármester azt mondta nemrég az ATV műsorán, hogy háborúban állunk Oroszországgal, az erről szóló adásrészlettel pedig azóta kampányol is a kormány. 

A miniszterelnök szerint „a háború durva fázisába lépett, nem kímél se istent, se embert”. Ezért szerint könnyű itthonról, kényelmes karosszékben ülve, az ország leggazdagabb az ország leggazdagabb városának polgármestereként, értelmiségi módon arról beszélni, hogy háborúban állunk Oroszországgal, mi magyarok. Ettől a kormányfő szerint „kinyílik a bicska az ember zsebében”.

A miniszterelnök szerint egyébként nő a békepártiak, míg csökken a háborúpártiak száma. Az EU-n belül a nagy többség még „ellenünk van, a torkunknak ugrottak” és nehéz dolog békepárti álláspontot képviselni, de biztos benne, hogy nincs messze az a pillanat, mikor rájönnek, hogy a magyarok látták jól. 

A kormányfő arról is beszélt, „ha magyar vagy, állni kell a sarat”. Szerinte „baloldali macera mindig lesz, olyan mint az időjárás, hol süt, hol esik, mindig van”. Az, hogy az unió soros elnökségét mikor ki adja, azt jogszabályok rögzítik, vagyis ha az eszkimók parlamentje mondana erre valamit, pont annyit számítana, mint hogy az Európai Parlament mit mond. 

 A kormányfő később arról is beszélt, imádkozott Erdogan török elnök győzelméért, erről itt írtunk.