Orbán komolyan fontolgatja a kilépést a Néppártból?

Orbán komolyan fontolgatja a kilépést a Néppártból?

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének III. NAK szántóföldi napok és agrárgépshow rendezvényén a Fejér megyei Mezőfalván 2019. május 23-án (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor komolyan fontolgatja azt, hogy a Fidesz kilépjen az Európai Néppártból – a Politico cikke szerint ezt mondta a lapnak egy magas rangú kormánypárti politikus. A 444.hu vette észre az írást, amely nem nevezi meg az informátorát.

A cikk szerint Orbán Viktor pártja azt a lehetőséget is vizsgálja, hogy átüljön az Európai Konzervatívok és Reformisták (ECR) képviselőcsoportjába, ott a magyar miniszterelnök valamilyen vezető pozíciót tölthetne be.

Kész a jelentés a Fideszről | Magyar Hang

Emlékezetes, a Fidesz néppárti tagságát tavaly márciusban függesztették fel, bár a magyar kormánypárt ezt úgy kommunikálta, hogy az ő döntésük volt. Ezután vizsgálni kezdték hazánkat, a Népszava éppen pénteken írt arról, hogy elkészült az ezzel a feladattal megbízott háromtagú bizottság, a „bölcsek” jelentése. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mire jutottak, a Fidesz sorsa február elején dőlhet el.

Érdekesség, hogy eközben G. Fodor Gábor politológus, a Századvég Alapítvány stratégiai igazgatója arról beszélt a Hír TV egyik műsorában, hogy a Fidesz szerinte nem lesz a Néppárt tagja.