Orbán kormányülést hívott össze szombatra

Orbán kormányülést hívott össze szombatra

Kormányülés 2021. május 19-én (Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Havasi Bertalan a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője bejelentette, hogy Orbán Viktor miniszterelnök szombatra kormányülést hívott össze, írja a HVG

Az ülés témái között energiabiztonsági és gazdasági kérdésekről fognak tárgyalni, illetve érintik majd Magyarországnak járó uniós forrásokat is.

Pénteken írtuk, hogy Johannes Hahn, az Európai Bizottság költségvetésért felelő biztosa levelet küldött a tagállamoknak, amelyben tájékoztatta őket arról, hogy a Magyarországgal szemben folyó jogállamisági eljárásban a korábbi véleményét hogyan frissíti. Nos, változás nem történt: az Európai Bizottság lényegesen nem változtatott, csak kiegészített.

Az új jelentés kitér azokra a lépésekre is, amelyeket a magyar kormány tett az elmúlt napokban. Eredetileg november 19-ig kellett volna 17 intézkedést teljesíteni, azonban néhány esetben csak később döntött a magyar parlament. Több tagállamnak az volt a kifogása, hogy a bizottsági értékelésben nem jelenik meg kellő súllyal az, hogy Magyarország, ha nem is valamennyi, de több elvárásnak eleget tett és ezért az eredetileg meghatározott 7,5 milliárd eurós forrásbefagyasztást arányosan csökkenteni kellene.