Orbán Kötcsén: legalább 2060-ig szeretne fideszes kormányzást

Orbán Kötcsén: legalább 2060-ig szeretne fideszes kormányzást

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy kúriához 2022. szeptember 10-én.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az orosz-ukrán háború 2030-ig is velünk maradhat, Ukrajna pedig akár területe harmadát-felét és elveszítheti. Az eredetileg lokális háború globálissá vált azzal, hogy a Nyugat beszállt, miközben a szankciókkal lábon lövi magát Európa – idézi Orbán Viktor kötcsei beszédét a Szabad Európa. A portál több résztvevővel beszélgetve tudott meg részleteket Orbán kötcsei beszédéből, amelyről egyébként mostanáig – a korábbi évekkel ellentétben – nem szivárgott ki semmi.

A kormányfő a polgári pikniken arról is beszélt, hogy egyedüli uniós politikusként felismerte az unió érdekeit, ezért ősszel megpróbálja megakadályozni, hogy az Európai Unió újabb hat hónappal meghosszabbítsa az Oroszország elleni szankciókat. Ugyanakkor reménykedik abban, hogy az olasz választások után ebben akad majd partnere.

A miniszterelnök megismételte tusnádfürdői gondolatait, hogy 2030-ra szétesik az eurózóna, de akár az egész EU is erre a sorsra juthat. A migránskártyát is elővette, amikor azt vizionálta, hogy 2040-re a francia nagyvárosokban – de akár máshol is Európában – több lesz a muszlim bevándorló, mint az őslakosok. Ebben az esetben felül kell vizsgálni a velük fenntartott kapcsolatokat.

A V4 országokkal – elsősorban a liberális cseh és szlovák kormánnyal – ugyan vannak nézeteltéréseik, de akár kormányváltásra is sor kerülhet ezekben az országokban. Ezzel együtt Orbán Viktor úgy véli, hogy a csoportosulás 2030-ra erős hatalmi központtá válik. Erre az időpontra a négy ország nettó befizető állammá válik, ekkor pedig el kell gondolkodni a tagság értelmén.

Kiemelte, rajta kívül senki nem ismerte fel – amit ő már 2010-ben látott – a globális politika új feltörekvő országait, elsősorben Kínát. A szerinte rendkívül hatékony kínai államkapitalizmust szeretné itthon meghonosítani az unortodox gazdaságpolitikával.

Továbbra is aktuális a négy stratégiai cél. Az első a demográfia: mindent meg kell tenni a népességnövekedésért, aminek érdekében két héten belül újabb családtámogatási intézkedéseket jelentenek be.

A második a teljes foglalkoztatottság megőrzése és a jövedelmek értékének megóvása, különös tekintettel a jövedelemskála alsó negyven százalékára.

A harmadik nagy cél a gazdaság folyamatos modernizálása, a negyedik pedig a nemzetegyesítés. Itt a portál informátorai szerint nem a hazai megosztottság feloldására, hanem a határon túli magyarokra gondolt a kormányfő.

Végül Orbán Viktor arról is beszélt, hogy tudatosan nevelték ki a jól képzett fiatal fideszesek generációját, akik képesek lesznek 2030 és 2060 között vezetni az országot. De a NER nemzetköziesítését is tervbe vette a Nemzetközi Együttműködés Rendszerének kialakításával, amit a Fidesz konzervatív körökkel, thinktankekkel, influenszerekkel kialakított hálózattal igyekszik megvalósítani.