Orbán máris posztolt arról, hogy szerinte ki nyeri a katari foci-vb-t

Orbán máris posztolt arról, hogy szerinte ki nyeri a katari foci-vb-t

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k), Karl Nehammer osztrák kancellár (j) és Aleksandar Vucic szerb államfő (b) a magyar–osztrák–szerb plenáris megbeszélés utáni sajtótájékoztatón a Várkert Bazárban 2022. október 3-án. A tárgyalások fő témája az illegális migráció elleni közös fellépés volt.

Fotó: Fischer Zoltán / MIniszterelnöki Sajtóiroda

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vasárnap kezdődik a katari labdarúgó-világbajnokság, a legtöbben Németországot vagy Brazíliát várják világbajnoknak. Orbán Viktor is megtette tétjét a közösségi oldalán, és olyan országra tippelt, amelyre a legtöbben biztosan nem gondolnak: Szerbia. 

Sportszempontból biztosan furcsának tűnik a tipp, de a külpolitikai szempontokat figyelembe véve már nem annyira, a miniszterelnök éppen a napokban járt Belgrádban a magyar–osztrák–szerb csúcstalálkozó apropóján.

Orbán Viktor is meghívást kapott a tornára, Havasi Bertalan sajtófőnök pedig elárulta, hogy „a miniszterelnök – amikor az ideje engedi – hivatalos vendégként, a FIFA meghívottjaként részt fog venni a vb-n”. Egyelőre nem tudni, hogy melyik meccs(ek)re látogathat majd ki a kormányfő.