Orbán: Nálunk nem lesz energiahiány

Orbán: Nálunk nem lesz energiahiány

Orbán Viktor miniszterelnök (Fotó: Orbán Viktor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor szombati Facebook-bejegyzésében szokatlanul hosszú, egybefüggő szövegben fejtette ki nézeteit az európai energiahelyzetről. Sőt, még hangzatos szavakkal megspékelt képet sem mellékelt a bejegyzéséhez.

A mondandóját azzal a felismeréssel kezdi, hogy a gondok mélyén azt találjuk, hogy Európa kifogyott az energiából. Ezért importálni kell. Az pedig drága. Így semmilyen energiaforrást nem lehet kizárni (és ezért harcolni kell a „a fundamentalista zöldekkel és a geopolitikai játszmákba bonyolódó bürokratákkal”).

Vannak a kontinensen, akik politikai okokból (értsd: nem akarnak támogatni egy olyan államot, amely provokálatlan agressziót követett el egy másik, független ország ellen – a szerk.) lemondanak bizonyos energiaforrásokról, és ezzel nehezítik mindannyiunk életét – már a miniszterelnök elgondolása szerint.

De a magyar kormány megteszi, amit megkövetel a haza. „Nálunk nem lesz energiahiány. Ez nem egy jóslat, ez egy ténybejelentés. Magyarországon lesz gáz, és lesz elég villany is” – zárja gondolatait a magyar miniszterelnök.

Címkék: Orbán Viktor