Orbán nem megy el a Szuperkupa-döntőre

Orbán nem megy el a Szuperkupa-döntőre

A Puskás Aréna 2019. november 18-án. (Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az atv.hu kérdésére válaszolva Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke azt közölte, hogy Orbán Viktor csütörtökön és pénteken az Európai Tanács rendkívüli csúcsértekezletén vesz részt. Vagyis nem lesz jelen a csütörtök esti meccsen, amelyen a Puskás Arénában játszik egymással a Bayern München és a Sevilla.

Az UEFA elsőként ezt a meccset engedi nézők előtt megrendezni a járvány kitörése óta. A magyar szervezők háromezer jegyet biztosítottak a német és a spanyol szurkolóknak. A németek minden elkapkodták, de a bajor kormányfő kéthetes kötelező karantént írt elő a hazatérő szurkolóknak, és arra kérte őket, hogy gondolják át, bölcs dolog-e az immár járványügyi szempontból veszélyes terepnek számító Budapestre utazni. A sevillai szurkolóknak szánt jegyek nagy részét el sem tudták adni, mert a spanyolok maguktól is rájöttek ugyanerre.

Az Európai Tanács szeptember 24–25-ei ülését Brüsszelben tartják, és az egységes piaccal, iparral és digitális átalakulással kapcsolatos kérdéseket vitatnak meg, a Törökországgal és Kínával fennálló viszony mellett.