Orbán nem nyugszik bele a vereségekbe, újra bíróság elé viszi a róla író sajtót

Orbán nem nyugszik bele a vereségekbe, újra bíróság elé viszi a róla író sajtót

Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad az M1 aktuális csatornának Brüsszelben 2024. július 1-jén (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor fellebbezést nyújtott be a Fővárosi Törvényszék korábbi ítéletei ellen, és elvitte másodfokra az Ítélőtáblára azokat a sajtópereket, amelyeket korábban olyan médiumok ellen indított mint a 24.hu, az RTL.hu, a Magyar Narancs online, az Index.hu, az Economx.hu – tudta meg a Media1 több forrásból is, de a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla is megerősítette érdeklődésükre. 

A fellebbezés oka, hogy ezeket a pereket elsőfokon a kormányfő nem jogerősen elvesztette és jelentős perköltség viselésére kötelezték a bíróságok. Orbán a Klubrádiót is perelte: ez volt az egyetlen médium a perelt médiaszolgáltatók közül, ami ellen nyerni tudott elsőfokon – abban az esetben a médiaszolgáltató nyújtott be fellebbezést és vitte el az ügyet a Fővárosi Ítélőtáblára jogorvoslatért.

A bírósági eljárások Hans Reisch, a Spar vezérigazgatójának egy osztrák élelmiszeri lapban megjelent, a kormányfő oligarcháival kapcsolatos nyilatkozatának szemléje miatt indultak – emlékeztetett a lap. Hozzátették, hogy az elsőfokon eljáró, a nyilvános tárgyalások időpontját korábban titkolni próbáló Fővárosi Törvényszékkel ellentétben a Fővárosi Ítélőtáblán készségesen elárulták nekik, mikor kerül sor Orbán másodfokú tárgyalásaira és a tárgyalásokon milyen feltételek mentén vehetnek részt érdeklődők.