Orbán: Nem szigorítjuk az abortusztörvényt

Orbán: Nem szigorítjuk az abortusztörvényt

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes védőmaszkot visel a koronavírus-járvány miatt az Országgyûlés plenáris ülésén (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gurmai Zita azt kérdezte az azonnali kérdések órájában a miniszterelnöktől, miért írta alá azt a kezdeményezést a magyar kormány, amely az abortusz szigorításáról szól. Feltette a kérdést: készül-e a magyar kormány az abortusz törvény szigorítására, illetve mit tesznek az abortuszok számának csökkentése érdekében?

Orbán Viktor válaszában elmondta, a magyar kormány nem készül a törvény módosítására. Arra viszont nem válaszolt, mit terveznek az abortuszok számának csökkentésére.

Korábban az RTL Klub híradója számolt be arról, abortuszellenes nyilatkozatot fogadott el a magyar kormány, amely dokumentumot mintegy 30 ország írta alá. Ugyanakor Európából Magyarországon kívül csak a lengyelek és a fehéroroszok csatlakoztak ehhez. A csatorna tudósítása arra is kitért, Novák Katalin családügyi miniszter szerint azért csatlakoztunk az egyezményhez, mert meg kell mutatni az élet értékét.