Hvg.hu: Orbán tud a régiós miniszterelnökök kijevi látogatásáról, de nem megy

Hvg.hu: Orbán tud a régiós miniszterelnökök kijevi látogatásáról, de nem megy

Orbán Viktor (Forrás: a miniszterelnök Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kijevbe utazik kedden Mateusz Morawiecki lengyel, Petr Fiala cseh és Janez Jansa szlovén miniszterelnök, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel tárgyaljon az Európai Tanács nevében. Orbán Viktor azonban nem tart velük.

A Hvg.hu megkérdezte a magyar Kormányzati Tájékoztatási Központot, valamint a kormányfő sajtófőnökét, hogy Orbán Viktort elhívták-e a találkozóra, illetve tervez-e a közeljövőben Kijevbe utazni. Havasi Bertalantól a következő rövid választ kapták: „A miniszterelnök tud a látogatásról, de most nem megy Kijevbe.”

Mint megírtuk, a küldöttség útját egyeztette Charles Michellel, a Tanács elnökével és Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével. Céljuk, hogy megerősítsék Ukrajna szuverenitásának és függetlenségének egyértelmű támogatását, és újabb széleskörű segítő csomagot mutassanak be az ukrán állam és társadalom számára.

A háborúról szóló percről percre közvetítésünket itt olvashatja!