Orbán: A Nyugat egyszerűen nem akarja fenntartani önmagát

Orbán: A Nyugat egyszerűen nem akarja fenntartani önmagát

Orbán Viktor a Demográfiai Csúcson (Forrás: Mediaklikk)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Öt gyermek édesapjaként, öt unoka nagypapájaként vezette fel Orbán Viktor beszédét Novák Katalin a IV. Demográfiai Csúcson. A kormányfő szerint ez nem csupán tudományos konferencia, tudósok és döntéshozók együtt vannak jelen. Vannak, akik a fejlett világ demográfiai folyamatait eleve elrendeltként veszik, ők viszont alakítani akarják a folyamatokat. Külön öröm, hogy itt köszönthetik Mike Pence amerikai alelnököt. Tisztelt alelnök úr, Isten, haza, család - adta ki a hármas jelszót Orbán.

A magyar kormányfő szerint a jobboldal komoly veszteségeket szenvedett el, az Egyesült Államokban is veszített Trump, Izraelben is Netanjahu és ki tudja, mi lesz a hétvégén Németországban. Andrej, nálatok választás lesz, kérünk szépen, győzzél - mondta. Orbán szerint nélküle és a csehek nélkül nem fog menni. A klímaváltozás és hasonló modern témák mellett ők beszélnek a demográfia fontosságáról, meg kell győzni a brüsszelieket, hogy ne folytassák az évszázadok óta alkalmazott politikájukat, és ne használják a Balkánt ütközőzónának - fejtegette. A Balkánt nem ütközőzónaként, hanem integrálandó térségnek kell tekinteni szerinte. 

Orbán Viktor: A közép-európaiak be vannak oltva a woke-vírus ellen

A Nyugat a magyar miniszterelnök szerint egyszerűen nem akarja fenntartani önmagát, és még csak azt sem tudja eldönteni, ez egyáltalán probléma-e. Úgy látják, kevesebb ember is képes több közjószágot előállítani, már nem számít szerinte az emberi munkaerő. És vannak, akik érzékelik a népességfogyás problémáját, de a migráció eszközével válaszolnának, távoli népek idegen embereit telepítenék be - tette hozzá Orbán. A Wilkommenskultur által idetelepített milliók viszont az új munkásosztály betelepítésének tervét valósítják meg szerinte. 

Orbán aggodalommal figyeli az újmarxista, ahogy Amerikában mondja, woke mozgalmak térhódítását. Úgy látja, Pride-aktivisták félre akarják nevelni a gyerekeket. De itt Közép-Európában ők ismerik a marxista gondolkodás természetét, be vannak oltva a woke-vírus ellen - fogalmazott. A népességfogyás egyenletére egyetlen helyes megoldás létezik, az államnak el kell gördítenie az akadályokat a családalapítás elől, mondta. A gyermekvállalás egy család részére anyagi értelemben is előny, ne pedig hátrány legyen. A családokat saját tulajdonú lakáshoz kell segíteni. A családpolitikát az édesanyákra kell alapozni. Nem csak családpolitikát kell hozni, az egész ország működését családbaráttá kell tenni - fejtette ki a szerinte fontos pontokat.

A modern társadalomban megszűntek a több generációs családok, megtörtént a nők munkaerőpiaci integrációja, ami hatalmas gazdasági felhajtóerőt jelent, mondta. A nők sokszor akkor állnak munkába, amikor gyermeket vállalhatnának, ha pedig nem tesznek semmit, akkor sokan nem fogják a családalapítást választani. Pénzt osztogatni a családoknak persze könnyű dolog, de ha túl sok pénzt adnak, az először lelassítja a gazdaságot, majd szétveri azt - fogalmazott. Ezért úgy kell támogatni a családokat, hogy közben a gazdaság is fejlődjön. Ez már valami, nekik sem sikerül mindig - mondta. Azt akarják, hogy a nők választhassanak, de ne legyen számukra egzisztenciális kényszer a munkavállalás. Magyarország még csak az út felénél jár, de legalább az irányt ismerik szerinte. Ha nem lett volna ez, szerinte nálunk tíz év alatt 120 ezerrel kevesebb gyermek született volna, ami Győr lakosságának felel meg. Magyarországon csökkent a művi terhességmegszakítások száma is. 

Magyarország védekezik Orbán szerint, mert a nyugati baloldal támad, a család fogalmát relativizálja „az LMBTQ-lobbi és a genderpropaganda” révén. Ezek után a kormányfő az alkotmányból idézgette azokat a részeket, amik arról szólnak, hogy a család a nemzet fennmaradásának alapja. És végül a legnagyobb botránykő, ami miatt mai napig támadják őket: az alkotmány szerint az apa férfi, az anya nő - jegyezte meg Orbán. Nyugat-Európában bezzeg soha, senki nem kérdezte meg az embereket az LMBTQ-propagandáról, szemben velük, mondta. Gyermeket vállalni öröm, de nem úgy öröm, mint elmenni a vidámparkba, sokszor áldozatokkal jár. Ez a lemondás viszont segíti a családos embereket, mondta. Sokszor fogalmazunk úgy, hogy szeresd felebarátodat, mint tenmagadat. Ez azt is jelenti, hogy szeretni kell önmagunkat is. És mi más fejezhetné ki jobban önszeretetünket, mint az, hogy életünket érdemesnek találjuk a folytatásra? És ez csak a gyerekeink útján lehetséges - mondta Orbán Viktor. 

Két hete járt itt a Szentatya, bátorított a családpolitikában, azt mondta, ne torpanjanak meg. Nem is fognak, Brüsszellel meg fogják vívni a gyermekvédelemért a csatát, mondta a miniszterelnök. Tudjuk, mi a dolgunk - zárta beszédét. 

Babis: Haljon ki az emberiség, ezt akarják?

Orbán Viktor előtt a cseh miniszterelnök, Andrej Babist hallhattuk, aki szerint tanulni kell Viktortól, mert ő mindenhol kiáll a demográfiai kérdésben, felszólal a gyerekvállalás fontossága mellett. Örült volna, ha a világjárvány meg sem történik, de szerinte a pandémia segített is valamiben, méghozzá elgondolkodni azon, milyen a globalizált világ valójában, és mennyire fontos szerepük van a nemzetállamoknak. Ahogy azon is elgondolkodtunk, mennyire fontos valójában a család, tette hozzá Babis. A család szerinte a fenntarthatóság kulcsa, ésszerűen kell megújulnunk, szaporodnunk, fejtegette. Veszélyben van a születések aránya, nem jön világra elég gyerek, az átlagéletkor Csehországban is 42 év, mondta. Még mindig messze vannak a 2,1-es reprodukciós rátától, amit el kellene érni szerinte.

Babis is úgy látja, a népességet nem bevándorláson keresztül kell biztosítani, hanem születések által. Azért születnek náluk szerinte kevesebben, mert az emberek kényelmesebbek, meg kellene változtatni a gondolkodásmódjukat. Sok pénzbe kerül gyereket nevelni, többen ezzel érvelnek, de a cseh miniszterelnök ezt csak afféle kifogásnak tartja a jelek szerint. Babis a magyar családpolitikát, a támogatások mértékét dicsérte, és kifejtette, hogy ha újra kormányra kerülnek, ragaszkodni fognak hozzá, hogy a szociális minisztert ők adják. A társadalmi tudatot kell szerinte megváltoztatni, tudatosítani az emberekben, hogy a gyermek a család, az emberi létezés értelme.

A kormányfő ironikusan emlegette, hogy egyesek szerint állítólag a klímaválságot fokozza a szaporodás. Haljon ki az emberiség, hogy ezzel megmentsük a Földet, ezt akarják? - tette fel a kérdést. Megőrültek azok, akik arról beszélnek, hogy inkább ne is vállaljunk gyereket, hogy ezáltal ne növekedjen a karbonlábnyomunk? Abszurd dolgokkal ijesztgetnek, kilogrammra számolják a gyermekeket, tette hozzá. Miközben a gyerekvállalás ellen beszélnek, Afrikából érkező menekültekkel akarják megoldani Babis szerint a problémát, pedig úgy látja, ott kell az embereket segíteni, ahol élnek. Ők ezt támogatják Orbán Viktorral. Babis felsorolta, szerinte Európa hány országában kerülhet többségbe a kisebbség, mindez a bevándorlás révén. 

Dodik: Most már bárki mehet Németországba, tíz éve nem így volt

Babis után Milorad Dodik, boszniai szerb politikus beszélt. Ő úgy döntött, a megírt beszédétől eláll, mert előtte már mindent elmondtak. Ehelyett azt fejtegette, országa mennyi problémát örökölt a húsz évvel ezelőtti polgárháborúból, továbbá azt mondta, a liberális államok rájuk kényszerítenek dolgokat. Lehetséges, hogy egy négy és fél éves gyerek nacionalista legyen? - tette fel a kérdést, arra utalva, hogy szerinte a nemzeti gondolkodást elnyomták. Viccelődtek azon, hogy mivel a háború során sok településen nem volt áram, nem volt tévéadás, ezért akkor több gyerek született. Tíz évvel ezelőtt Merkeltől azt kérte, hogy harminc ember az egyik cégüktől Németországba mehessen pár hónapra dolgozni, de nem kapta meg az engedélyt. Most viszont bárki Németországba mehet - vélekedett Dodik.

 

Ő is a migráció szörnyűségeit ecsetelte ezek után, más kultúrájú emberek jönnek, ezt pedig problémásnak találja. Dodik úgy gondolja, amit Orbán csinál, teljesen helyénvaló, teljesen egyértelmű. Néhány évtized múlva Európában európai népek fognak élni, vagy népek, amik élnek Európában? - tette fel a kérdést. Náluk Bosznia-Hercegovinában is több ember hal meg, mint amennyi születik, a migrációval viszont, mondta, nem lehet megoldani a kérdést. Hogy van az, hogy nem korrekt, ha arról beszél, hogy az anya nő, az apa férfi? - folytatta. Mint mondta, ő legalább szabadon beszélhet, mert országa nem tagja az Európai Uniónak. Így nem kell szerinte egyes és kettes számú szülőt emlegetnie. Ő így gondolkodik, a többiek meg, akik nem, szerinte nem normálisak - tette még hozzá. 

Dodik után Novák Katalin köszöntötte Lőrincz Tamás és Lőrincz Viktor jelenlévő olimpiai bajnokokat, ők nagy tapsot kaptak.