Orbán Viktor a fizetési lista alján szerénykedik, Semjén, Rogán és Gulyás is többet keres nála

Orbán Viktor a fizetési lista alján szerénykedik, Semjén, Rogán és Gulyás is többet keres nála

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelõs tárca nélküli miniszter az Országgyûlés plenáris ülésének kezdete elõtt 2018. május 18-án (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök még a dobogón sincs a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Miniszterelnökség politikai vezetőinek fizetési listáján – derült ki a juttatásokról közzétett dokumentumokból, amelyet a Napi.hu szemlézett.

A három minisztérium felső vezetői, vagyis a miniszterelnök, a miniszterek és az államtitkárok közül Süli János, a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter keresi legtöbbet, az országgyűlési képviselői fizetésével együtt havi több mint bruttó hatmillió forintot, amit egyéb juttatások is kiegészítenek. Őt a bruttó ötmillió forintért dolgozó Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter követi. De a miniszterelnököt még a helyettese, Semjén Zsolt és két minisztere, Rogán Antal és Gulyás Gergely is megelőzi, ők 3,08 millió forintot keresnek.

Orbán Viktor miniszterelnöki illetménye és képviselői tiszteletdíja összesen bruttó 2,61 millió forintot tesz ki. Az országgyűlési képviselőként is dolgozó államtitkárok (Fónagy János, Dömötör Csaba, Tuzson Bence, Potápi Árpád, Soltész Miklós) 2,4 milliót keresnek, a mezei államtitkárok csupán 1,75 milliót.

A felsővezetők éves kafetéria-, azaz béren kívüli juttatási kerete 200 ezer forint. Emellett autót is kapnak személyes használatra, az állam tavaly év végén vásárolt új Skoda Superb és Skoda Kodiaq modelleket a minisztereknek és államtitkároknak.

Fizetésük mellett a vezetők kiváló munkájuk elismeréseként éves jutalomban is részesülnek olykor. Fónagy János nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért, valamint Juhász Edit nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és közműszolgáltatásokért felelős államtitkár kapott bruttó 2-2 millió forintot vihetett haza, Dömötör Csaba parlamenti államtitkárt, Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkárt, valamint Nagy János Miniszterelnöki Programirodát vezető államtitkárt jutalmazták egy havi illetményüknek megfelelő, mintegy bruttó 1,3 millió forinttal.

Három államtitkárnak (Kovács József információs, Dömötör Csaba, Kovács Zoltán) és Süli János tárca nélküli miniszternek hivatali lakást biztosít, illetve albérletet fizet a minisztérium vagy az Országgyűlés Hivatala.