Orbán Viktor: A katonák is besegítenek a kijárási tilalom fenntartásában

Orbán Viktor: A katonák is besegítenek a kijárási tilalom fenntartásában

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) Pintér Sándor belügyminiszterrel (b) és Benkõ Tibor honvédelmi miniszterrel egyeztet a Karmelita kolostorban 2020. november 11-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben a hadsereg bevonásáról egyeztetett Orbán Viktor szerdán az operatív törzs ülése után és a kormányülés megkezdődése előtt. A Facebookon közzétett videóban jelentette be, hogy Pintér Sándor belügyminiszterrel és Benkő Tibor honvédelmi miniszterrel tárgyalt a hadsereg bevonásáról a kijárási tilalom és a közrend fenntartása kapcsán, illetve „ott ahol ez lehetséges, az egészségügyre nehezedő teher viselésében”.

– A katonáink most nem háborúban fogják védeni a hazát, hanem besegítenek a rendőrségnek, a központi közigazgatásnak és az egészségügyi ellátásnak is – fogalmazott a miniszterelnök. Legalábbis ott, ahol erre a belügyminiszter és az Orbán Viktor szavai szerint „egészségügyi miniszter” szerint erre szükség van. A jogi, személyi és pénzügyi feltételeit már mindennek tisztázták.