Orbán Viktor ajtajánál akciózott a DK-s képviselő

Orbán Viktor ajtajánál akciózott a DK-s képviselő

Piros-fehér szalag került Orbán Viktor miniszterelnök parlamenti dolgozószobájának ajtajára (Fotó: Varga Zoltán Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Színművészeti egyetem melletti tüntetés-sorozaton használt piros-fehér szalagot ragasztott Orbán Viktor miniszterelnök parlamenti dolgozószobájának ajtajára Varga Zoltán DK-s országgyűlési képviselő.

A politikus Facebook-oldalán azt írta: „Ha Orbán Viktor azt gondolta, hogy majd a parlamenti dolgozószobájába bújhat a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak tiltakozása elől, akkor tévedett. Tettem róla, hogy megértse: ideje pakolni! Az ő szavatossága menthetetlenül lejárt!”

https://www.facebook.com/varga.zoltan.dk/posts/3355429374524120

Az SZFE-n már augusztus 31-e óta tart a hallgatók blokádja az egyetem épületében, és nem hajlandók beengedni az újonnan felállított kuratórium tagjait. Vasárnap pedig több ezres élőláncot is szerveztek, hogy jelezzék, elfogadhatatlannak tartják azt, ahogy a kormány átalakítja az intézményt, és megszünteti annak autonómiáját, illetve így juttatták el az egyetem alapdokumentumát az Országházba.