Orbán Viktor arra kért mindenkit, ne tervezzen külföldi utazást a síszezonban

Orbán Viktor arra kért mindenkit, ne tervezzen külföldi utazást a síszezonban

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Éjszakába nyúló egyeztetéseket folytattunk a koronavírus-járvány kezelésének tapasztalatairól – mondta el pénteki Facebook-videójában Orbán Viktor miniszterelnök. – Egész Európában nehéz a helyzet, még Németországban is többen halnak meg, mint Magyarországon. A magyar egészségügy európai összevetésben egyelőre jól állja a sarat. Bízunk az orvosainkban, az ápolóinkban, a járványügyi szakembereinkben, és bízunk a határvédelmet biztosító rendőreinkben is – üzente a miniszterelnök Brüsszelből.

Sajnos a miniszterelnök e tekintetben alaposan félreinformálta a magyar lakosságot. Németországban jóval kevesebben halnak meg ugyanis, mint Magyarországon. A különbség óriási a két ország között, mint az az Our World in Data statisztikáiból jól látszik. Egymillió emberre vetítve itthon az elmúlt hetekben 1 és 2,5 között mozgott az elhunytak száma, ugyanez Németországban 0,1 és ,023 között volt. Orbán Viktor a kormánya tagjaihoz hasonlóan a tavaszi adatokkal egybevetve vizsgálják a magyar járványhelyzetet, és így kétségkívül jól állunk, hiszen az első hullámban az ország valóban sikeresen védekezett. A második hullámban azonban a legrosszabbul teljesítő országok közé csúsztunk vissza Európában. Októberben eddig 320 ember vesztette életét, a 83 milliós Németországban ezzel szemben 246. Vagyis nem csak arányaiban állunk sokkal rosszabbul a második hullámban, mint a példaként hozott ország.

A miniszterelnök hangsúlyozta, mivel a járvány felszálló ágban van, nehéz ősz, és talán még nehezebb tél elé nézünk. – Közeleg a síszezon, mindenki tervezi a téli vakációját. Részletesen megismerve az európai helyzetet, azt javaslom, hogy ne tervezzenek a síszezonban külföldi utazásokat – figyelmeztetett Orbán Viktor.