Orbán Viktor: Az állam aktívan védelmezi a homoszexuálisok jogait

Orbán Viktor: Az állam aktívan védelmezi a homoszexuálisok jogait

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Világgazdaság üzleti napilap Magyarország újraindításáról szervezett konferenciáján a Budapest Kongresszusi Központ 2021. június 9-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A gyermekek felvilágosítása mindenképp a szülőre tartozik, a pedofília elleni küzdelem viszont az állam feladata – mondta az MTI beszámolója szerint Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a DPA német hírügynökségnek. A kormányfő kiemelte, hogy az állam kötelessége biztosítani a gyermekek testi épségének és mentális egészségének különleges védelmét. Úgy vélte, hogy Magyarország ezzel a hozzáállással az „európai értékkánon és egy nyitott, toleráns Európai Unió közepén foglal helyet”.

Azzal kapcsolatban, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) megtiltotta a müncheni Allianz Arena szivárványszínű díszkivilágítását a német és a magyar válogatott Európa-bajnoki mérkőzésének idejére, kijelentette: „nem állami döntés, hogy a szivárvány színeiben világít-e a müncheni labdarúgóstadion vagy egy másik európai stadion”. A szivárványszín Budapesten is „magától értetődő módon hozzátartozik az utcaképhez”.

Orbán Viktor azt mondta, hogy míg a kommunizmus idején Magyarországon üldözték a homoszexuális embereket, „ma az állam nemcsak garantálja, hanem aktívan védelmezi is a homoszexuálisok jogait”, hiszen az egyéni szabadság a legfőbb érték. Elmondása szerint biztosítani kell, hogy mindenki szabadon eldönthesse, hogyan él. Ez az alapkövetelmény „a diktatúra ellen vívott szabadságharcunk öröksége”. – Soha többé nem szabad korlátozni azt a szabadságot, amelyért 1989-ben mi magunk megharcoltunk – közölte.

A kormányfő beszélt arról is, hogy egy ideális, szabad világban a nők korlátozás nélkül egyenrangúak a férfiakkal, nincs rasszizmus, antiszemitizmus és homofóbia, a pedofíliát üldözik és a törvény legteljesebb szigorával büntetik. A kisebbségek teljes körű védelmét garantálja az állam, a kisebbségvédelmi törvények pedig a legszigorúbbak közé tartoznak Európában. – Ahol ez az eszmény még nem valósult meg, ott a férfiaknak aktívan harcolniuk kell a nők egyenlő jogaiért, egy kereszténynek ki kell állnia az antiszemitizmus ellen és meg kell védenie zsidó polgártársait, és egy heteroszexuális férfinak meg kell védenie a homoszexuálisokat a kirekesztéstől, a támadásoktól és a megkülönböztetéstől – fűzte hozzá.

(MTI)