Orbán Viktor: Az idei nyári olimpiai játékok fogják jelképezni közös győzelmünket

Orbán Viktor: Az idei nyári olimpiai játékok fogják jelképezni közös győzelmünket

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke Felcsúton, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián 2018. október 27-én. A NOB elnöke a Budapesten zajló birkózó-világbajnokság eseményeire érkezett Magyarországra (Fotó: MTI/Puskás Akadémia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Levélben gratulált Orbán Viktor Thomas Bachnak a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökévé történt ismételt megválasztásához – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár péntek délután.

– Mi, magyarok nagyra értékeljük az Ön elkötelezett munkáját, amit az olimpiai mozgalomért és a sportvilágért végez immár sok esztendeje – írta a kormányfő, aki levelében biztosította Thomas Bachot Magyarország további támogatásáról. A miniszterelnök méltatta a NOB „Olympic Agenda 2020” elnevezésű reformprogramját is. – Hiszem, hogy az Agenda 2020 és az olimpiai játékok szervezési folyamatának új szabályai új lehetőségeket nyitnak a nagy és bátor álmokkal bíró városok számára – tette hozzá.

Orbán Viktor szerint annak ellenére, hogy jelenleg egy feje tetejére fordított világban élünk, és a koronavírus-járvány mindannyiunk számára hatalmas kihívást jelent, „együtt legyőzzük a nehézségeket, és az idei nyári olimpiai játékok fogják jelképezni közös győzelmünket”. A miniszterelnök leszögezte: Magyarország sport iránti elkötelezettsége a jövőben is erős marad.

Kötöttfogás Extra

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – Szilveszteri különkiadás