Orbán Viktor bejelentette: októberig maradnak az árstopok

Orbán Viktor bejelentette: októberig maradnak az árstopok

Orbán Viktor (Fotó: Orbán Viktor / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Döntött a kormány az árstopokkal kapcsolatban – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán csütörtökön. 

Mint írta:

• az élelmiszerár-stopot 2022. október 1-ig,
• a hitelmoratóriumot és a kamatstopot 2022. december 31-ig,
• a benzinárstopot 2022. október 1-ig meghosszabbítják.

A Független Benzinkutak Szövetsége úgy reagált a bejelentésre, hogy remélik, lesz elegendő üzemanyag ehhez.

A kormányt több kritika is érte az árstopok miatt. Voltak, akik azt hozták fel, hogy a tavaly november óta 480 forinton rögzített benzinár gyakorlatilag lehetetlen helyzetbe hozza a kis kutakat, és volt, ahol üzemanyaghiány is kialakult emiatt. Hasonló kritikák érték Orbán Viktorékat az élelmiszerásrtop miatt, amit idén januárban vezettek be. Például volt olyan pécsi kisbolt, amely egyenesen arra kérte vásárlóit, hogy ne náluk vegyék meg a befagyasztott árú termékeket, miután nekik azt a beszerzési ár alatt kell értékesíteni.

Címkék: Orbán Viktor, árstop

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.