Orbán Viktor bejelentette: visszatér az időseknek fenntartott vásárlási idősáv

Orbán Viktor bejelentette: visszatér az időseknek fenntartott vásárlási idősáv

Orbán Viktor aláírja az újabb szigorításokról szóló rendeletet (Fotó: a miniszterelnök Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfőtől péntekig az idősek védett idősávban vásárolhatnak reggel 9.00 és 11.00 között. Ez azt jelenti, ebben az időszakban csak a legalább 65. életévüket betöltött személyek lehetnek a boltokban – derült ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfői bejelentéséből. A kérést, hogy hozzák vissza a vásárlási idősávot az időseknek, Novák Katalin továbbította a miniszterelnök felé mindössze pár órája.

https://www.facebook.com/orbanviktor/posts/10158770558936093

Mint a kormányfő elmondta: szombat és vasárnap 8.00 és 10.00 között lesz majd csak az idősek számára fenntartott vásárlási idősáv. A pontosság kedvéért tisztázta: az idősek bármikor vásárolhatnak, vagyis az idősávokon kívül is. Szerinte világosan látszik a járvány statisztikáiból, továbbra is az idősek a legveszélyeztetettebbek.

Ugyan a rendelet pontos részletei még nem ismertek, de a videó alapján annyi biztos, hogy a vásárlási idősáv az élelmiszerboltokra, gyógyszertárakra és a drogériákra mindenképpen vonatkozik. Hogy más típusú üzletek is érintettek lesznek-e, az majd akkor derül ki, ha kihirdetik a rendeletet, ahogy az is, pontosan mikortól él a szabályozás.