Orbán Viktor: Célegyenesben a költségvetés

Orbán Viktor: Célegyenesben a költségvetés

Orbán Viktor a kormányülésen 2023. május 16-án (Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Célegyenesben a költségvetés – ezzel a mondattal osztott meg több fotót is Orbán Viktor a keddi kormányülésről. Írása szerint azon dolgoznak, hogy háborús időkben is megvédjék a magyar családokat, a nyugdíjakat, a munkahelyeket, és hogy drasztikusan letörjék az inflációt. ITT képeket is nézegethet a tanácskozásról.

Az már az elmúlt időszakban kiderült, hogy hiába a háború, a kormány ezúttal is benyújtja a jövő évre vonatkozó költségvetést az Országgyűlésnek. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt heti kormányinfón azt mondta, hogy várhatóan május 30-án terjesztik a büdzsét a parlament elé és reményeik szerint még a tavaszi ülésszakban, június 7-én el is fogadhatják azt. Szavai szerint számolnak a háború elhúzódásának lehetőségével, ebben az esetben is fontosnak tartják ugyanakkor a kitűzött céljaik megvédését, a hiány csökkentését.  

Korábban a következő évi büdzsét általában ősszel fogadta el az Országgyűlés, az Orbán-kormány az elmúlt években állt át arra a rendszerre, hogy inkább már tavasszal benyújtják a tervezetet, ami ezután át is megy a parlamenten. Így volt ez a tavalyi évben is, júliusban elfogták, majd év végén számos ponton módosították a háború hatásira hivatkozva.