Orbán Viktor egészségügyi állapotát rendszeresen ellenőrzik

Orbán Viktor egészségügyi állapotát rendszeresen ellenőrzik

Belgrád, 2020. május 15. Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Aleksandar Vucic szerb elnök sajtótájékoztatóra érkezik Belgrádban 2020. május 15-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sokan észrevették már, hogy Orbán Viktor a koronavírus-járvány kitörése óta hol visel egészségügyi maszkot nyilvános megjelenései során, hol nem. A mentőszolgálatnál vagy a kórházi látogatásokon volt maszk a miniszterelnökön, és igyekezett kerülni a fizikai kontaktust. Ám pénteken, Belgrádban tett látogatása végén kezet fogott Aleksandar Vucic szerb elnökkel, és egyikük sem viselt maszkot. Pedig néhány órával korábban a magyar miniszterelnök még a távolságtartásról és a maszkviselésről beszélt az állami rádióban.

Ennek kapcsán érdeklődött az RTL Klub Híradója a miniszterelnök sajtófőnökénél: mitől függ, mikor vesz maszkot a kormányfő? Havasi Bertalan azt nyilatkozta: A miniszterelnök „minden ajánlott és szükséges óvintézkedést megtett és megtesz a koronavírus ellen.”

Korábban Hadházy Ákos független képviselő is rákérdezett arra, hogy tesztelik-e a kormánytagokat. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára elmondta, hogy az állami vezetők esetében is követik azt az Egészségügyi Világszervezet általi protokollt, amely szerint csak a gyanús eseteknél történik mintavétel. Rétvári Bence szerint az eredmények azonban személyes adatnak minősülnek, ezért nem lehet őket nyilvánosságra hozni.

– A kormánytagok egészségügyi állapotát rendszeresen ellenőrzik – ezt pedig a Kormányzati Tájékoztatási Központ válaszolta az RTL Klub azon kérdésére, hogy szűrik-e koronavírusra az állami vezetőket. A tárcavezetők közül a külügyminiszterről és a belügyminiszterről tudni, hogy már tesztelték őket.