Orbán Viktor: Elítéljük Oroszország katonai fellépését

Orbán Viktor: Elítéljük Oroszország katonai fellépését

Orbán Viktor az orosz támadás kezdete után órákkal elítélte az orosz agressziót (Képernyőfelvétel: Orbán Viktor / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Európai uniós és NATO-szövetségeseinkkel együtt elítéljük Oroszország katonai fellépését – közölte Orbán Viktor azután, hogy Oroszország reggel indult katonai akciója után ülésezett a nemzetbiztonsági operatív törzs. A miniszterelnök azt mondta, hogy csütörtökön vésztanácskozást fognak tartani Brüsszelben. – Úgy látom, hogy az európai egység fenntartható lesz, és közös lépésekre szánhatjuk el magunkat – fogalmazott.

Orbán Viktor leszögezte, hogy Magyarországnak ebből a háborús konfliktusból ki kell maradnia, mert a legfontosabb a magyar emberek biztonsága. – Ezért szó sem lehet arról, hogy akár katonákat, akár katonai eszközöket telepítsünk Ukrajnába – fogalmazott, hozzátéve, hogy humanitárius segítséget természetesen nyújtunk majd.

A kormányfő megfogalmazása szerint nem tudják elfogadni a baloldalnak azokat a javaslatait, amelyek veszélyeztetik Magyarország energia- és gázellátását, és veszélybe sodornák a családok rezsicsökkentését.

– Katonai és kijelölt rendőri egységeink megkezdték a munkát az ukrán–magyar határ térségében, sajnos arra kell számítanunk, hogy a mai katonai támadást követően a Magyarországra érkező, föltehetően menekültstátuszért folyamodó ukrán állampolgárok száma megnő. Az ő ellátásukra fölkészültünk, képesek leszünk gyorsan és hatékonyan szembenézni ezzel a kihívással – mondta.

A reggel megindult orosz katonai akció óta Orbán Viktor miniszterelnök most szólalt meg először. Eddig csak Szijjártó Péter kommunikált, aki ugyanakkor hangsúlyozta, hogy „kiállunk Ukrajna mellett”.

A Magyar Hang folyamatosan frissülő beszámolója Ukrajna támadásáról itt olvasható