Orbán Viktor: Én nem kibabrálni akarok a többi európaival

Orbán Viktor: Én nem kibabrálni akarok a többi európaival

Orbán Viktor Brüsszelben (Fotó: Orbán Viktor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Európai Unió nem Brüsszelben van. Az Európai Unió Bécsben van, Budapesten és Varsóban, Berlinben és Madridban – erről írt hétfő esti Facebook-bejegyzésében Orbán Viktor. Szerinte ez egy nagyon fontos kérdés.

Majd azzal folytatta, hogy ő nem kibabrálni akar a többi európaival, hanem hozzá akarja tenni a saját nézeteiket a közös európai döntéshez. Ezért minden döntésben részt vesznek, mindig elmondják a véleményünket. És ha olyan pozíció jön létre, amivel mi nem értenek egyet, akkor jelzik.

– Nekünk Brüsszel nem főnökünk – szögezte le a kormányfő, kiemelve azt is, hogy egy független szuverén magyar nemzet vagyunk. Vagyis – mint írta – közös döntésekben veszünk részt, ha azok nem jók nekünk, azt elmondjuk. Ha pedig – szavai szerint – nem jók és meg tudjuk akadályozni, akkor a közös döntés létre sem jön.

Az utóbbi időszakban, főként az Oroszországot érintő uniós szankciók kérdésében képviselt a magyar kormány a többi tagállamétól eltérő álláspontot. Így például mi kimaradtunk az olajembargóból, de azt is elleneztük, hogy 15 százalékkal csökkentsék az uniós országok az Oroszországból érkező gáz felhasználását.

 

Címkék: Orbán Viktor