Orbán Viktor február 12-én tart évértékelőt

Orbán Viktor február 12-én tart évértékelőt

Budapest, 2020. február 16. Orbán Viktor miniszterelnök hagyományos évértékelő beszédét tartja a Várkert Bazárban 2020. február 16-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hivatalos, hogy február 12-én fogja megtartani évértékelő beszédét Orbán Viktor miniszterelnök, ami egybeesik az országgyűlési választás kampány hivatalos kezdetével is – írta csütörtökön a kormánypárti, Magyar Nemzet néven megjelenő lap. Az információt Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója is megerősítette nekik. Az viszont a cikk szerint még nem dőlt el, hol legyen az idei évértékelő helyszíne.

A lap felidézi: tavaly a járványhelyzet miatt nem tartott hagyományos évértékelőt a kormányfő, a járványügyi szabályok szerint ugyanis arra csak online formában lett volna lehetőség. Ezért a miniszterelnök tavaly inkább a tavaszi ülésszak nyitányaként adott politikai helyzetértékelést a parlamentben.

Emlékeztettek arra is, a miniszterelnöki évértékelőt hagyományosan a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület szervezi, ők kérik fel Orbán Viktort minden évben. Az idei lesz egyébként a miniszterelnök 23. évértékelője.

Korábban egyébként arról lehetett olvasni az atv.hu cikkében, a miniszterelnök a járványhelyzettől függően dönt az évértékelő sorsáról, és bár szerdán rekordmennyiségű, közel 15 ezer koronavírus-fertőzöttet szűrtek ki, úgy tűnik, ezt sem ítélték kizáró oknak.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.