Orbán Viktor: Felfutás jellemzi majd a következő heteket, jön a háziorvosi ellátás újraszabályozása

Orbán Viktor: Felfutás jellemzi majd a következő heteket, jön a háziorvosi ellátás újraszabályozása

Orbán Viktor 2020. október 10-én (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Felfutás, ez jellemezte az elmúlt két hetet és ez jellemzi majd az előttünk álló heteket, illeszkedve a megfigyelt nemzetközi trendekhez – jelentette be Orbán Viktor szombat este a Facebook-oldalán, az akciócsoportok ülése után. Hozzátette: október végéig hallgattak meg előrejelzéseket, ezek alapján „a szükséges számú ágy addig rendelkezésre áll, az átvezénylés folytatódni fog. Eddig 106 orvost és 170 ápolót vezényeltünk át, ha szükséges, ez a szám emelkedni fog.”

Az őszi szünet szokott rendben történik majd, a határokon rend van – mondta.

Arról is beszámolt, hogy a Magyar Orvosi Kamara és az operatív törzs egyeztetett, A jövő héten a háziorvosok új szabályainak megalkotásáról folynak majd egyeztetések. a célunk az, hogy a háziorvosok praxisközösséget hozzanak létre, üres praxis Magyarországon ne legyen, és a helyi ellátás színvonala emelkedjen. Ennek pénzügyi feltételeit meg fogjuk teremteni. Ha ezzel végeznek az urak, arra kértük őket, hogy a magán- és a közellátás viszonyát tisztázó tárgyalást folytassanak le – mondta.

https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/1279771889025933/?v=1279771889025933