Orbán Viktor felkereste a BOK-csarnokban kialakított humanitárius tranzitpontot

Orbán Viktor felkereste a BOK-csarnokban kialakított humanitárius tranzitpontot

Orbán Viktor miniszterelnök a humanitárius tranzitponton

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök kedd reggel ellátogatott a budapesti BOK csarnokban létesített humanitárius tranzitpontra, amelyet a kormány a karitatív szervezetekkel együttműködve nyitott meg hétfőn az ukrajnai menekültek számára – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára hétfőn közölte, a Keleti és a Nyugati pályaudvaron ezután csak információs pontok működnek, a háború elől menekülőket pedig buszokkal szállítják át a két pályaudvarról, illetve Kőbánya felső vasútállomásról a BOK csarnokba, ahol kulturált körülményeket alakítottak ki. A csarnokban többek között étel, ital, orvosi ellátás, tisztálkodási lehetőség várja a menekülteket, a kisgyermekes anyák számára baba-mama-sarkot, a gyermekeknek játszósarkot alakítottak ki, valamint az emberek információt kaphatnak a szállás- és további utazási lehetőségekről – tette hozzá.

Mint korábban megírtuk, a Miniszterelnökség még pénteken jelezte, hogy hétfőtől tranzitvárót alakít ki a Fővárosi Védelmi Bizottság – azaz a katasztrófavédelem budapesti kirendeltsége – az Ukrajnából a háború elől menekülők számára a Keleti pályaudvar melletti BOK „B” csarnokban. Ezzel párhuzamosan a kormány a pályaudvarok kiürítéséről is döntött, ahol a háború kitörése óta eltelt több mint három hétben a civil szervezetek és az önkéntesek tartották a frontot, és fogadták a menekülteket. 

A háborúról szóló percről percre közvetítésünket itt olvashatja!