Orbán Viktor fogadást adott a CPAC amerikai résztvevőinek

Orbán Viktor fogadást adott a CPAC amerikai résztvevőinek

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (elöl, j) fogadást ad a CPAC Hungary 2023 konferencia kiemelt amerikai vendégeinek a Karmelita kolostorban 2023. május 4-én. (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök este a Karmelita kolostorban fogadást adott a CPAC Hungary 2023 konferencia kiemelt amerikai vendégeinek – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A neves amerikai közéleti személyiségek, politikai véleményvezérek megcsodálhatták a Világörökség részét képező budapesti panorámát, megismerhették a budai vár és a Karmelita kolostor történelmét, valamint ízelítőt kaptak a magyar kultúra és konyha remekeiből – mondta Havasi Bertalan.

A Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC) az amerikai jobboldal éves szuperkonferenciájának számít, a Republikánus Párt "jobb szárnya" szervezi, rendszerint Donald Trump is felszólal a CPAC-konferenciákon. Az amerikai rendezvény "kihelyezett" változata a budapesti CPAC, amelyet először 2022-ben rendeztek meg. A rendezvény szervezője a Fidesz-közeli Alapjogokért Központ, a vezérszónoka már tavaly is Orbán Viktor volt. 

Orbán Viktor idén többek között arról beszélt, ha Trump lenne az Egyesült Államok elnöke, nem lenne háború, ezért kérte, térjen vissza, és „hozzon nekünk békét”. Kedvenc témájáról is beszélt, miszerint „mindannyian támadás alatt állunk, Európában és Amerikában.” –  A támadás nem gazdasági természetű, egy biológiai fegyverrel van dolgunk. Vírustámadást indítottak ellenünk, a vírust a progresszív liberális laboratóriumban fejlesztették ki, és amely a nemzeteinket atomjaira bontja és szétporlasztja – mondta a miniszterelnök.

Címkék: Orbán Viktor, CPAC