Orbán Viktor: Július 1-ig marad a benzin- és az élelmiszer árstop

Orbán Viktor: Július 1-ig marad a benzin- és az élelmiszer árstop

Orbán Viktor bejelentett az árstopok meghosszabbítását (Képernyőfelvétel: Orbán Viktor / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Július 1-ig meghosszabbítja a kormány az üzemanyagra és az élelmiszerekre korábban bevezetett árstopot – jelentette be a Facebookon Orbán Viktor.

A miniszterelnök kevesebb mint egy perces videójában arról beszélt, hogy egész Európában nőnek az árak, ennek elsődleges oka a háború. Amíg pedig a háború nem ér véget, addig az árak nőni is fognak. – Ezt azonban nem nézhetjük tétlenül – fogalmazott, hozzátéve, hogy Magyarországon a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a családokat megvédje az áremelkedések következményeitől. Ezért alkalmaztak az üzemanyag és néhány alapvető élelmiszer esetében is árkorlátozást, illetve ársapkát.

Az intézkedések határideje azonban hamarosan lejár, ezért a kormánynak döntenie kellett. – Úgy döntöttünk, hogy július elsejéig mindkét esetben meghosszabbítjuk az árkorlátozó intézkedéseinket, tehát mind az üzemanyag ára, mind a kiválasztott élelmiszeripari termékeknek az ára júliusig változatlan marad – mondta.

– Mindent megteszünk, hogy védjük a családokat – zárta rövid bejelentését a kormányfő.

Az élelmiszerekre vonatkozó árstopot február elsejétől vezette be a kormány. Ennek értelmében több termék – kristálycukor, búza finomliszt, napraforgó étolaj, csirkemell, csirke far-hát, sertéscomb, 2,8 százalékos UHT tej – ára nem lehet magasabb a tavalyi október 15-i összegnél. Az üzemanyagokra vonatkozó döntés értelmében pedig a 95-ös benzin és az „alap” gázolaj literenkénti ára nem haladhatja meg a 480 forintot.