Orbán Viktor idén október 23-án Zalaegerszegen mond beszédet

Orbán Viktor idén október 23-án Zalaegerszegen mond beszédet

Orbán Viktor kormányfő ünnepi beszédet mond az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján tartott megemlékezésen az Erzsébet téren 2021. október 23-án. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Orbán Viktor a zalaegerszegi Mindszentyneum ünnepélyes átadásán fog beszédet mondani október 23-án, erről a sajtót is hamarosan tájékoztatják – ezt válaszolta Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke a Telex megkeresésére. A portál annak kapcsán kereste meg Havasit, hogy kiderült, idén nem lesz a kormánypártoknak központi ünnepsége. 

Az említett Mindszenty József bíboros életét és a kommunista egyházüldözést bemutató látógatóközpont október 25-től lesz látogatható.

A Telex arra is kitért, az elmúlt 12 évben csupán pár olyan év volt, amikor Orbán nem mondott beszédet október 23-án. Például 2011-ben egy uniós csúcstalálkozó miatt hagyta ki az állami ünnepséget. Ugyanakkor 2021-ben, fél évvel a közelgő választások még Békemenet is volt a kormányfő beszéde előtt.