Orbán Viktor: Jövő hétfőn az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatai nyitnak

Orbán Viktor: Jövő hétfőn az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatai nyitnak

Orbán Viktor (Forrás: a miniszterelnök Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elértük a 3 millió oltást – ezzel kezdte a kormányülés után a Facebookra feltöltött videóját Orbán Viktor. Egyúttal köszönetet mondott mindenkinek, akinek a munkáját dicséri ez a szép eredmény: orvosoknak, ápolónőknek, háziorvosoknak, kórházi dolgozóknak, a vakcinát beszerző külkereskedőknek, a vakcinát tároló raktárosoknak, a rakodómunkásoknak és a sofőröknek is. A miniszterelnök szavai szerint jól és gyorsan haladunk az oltással, talán Európában a legjobban és leggyorsabban.

A kormány az újraindítás következő lépcsőfokát 3,5 millió beoltott emberben határozta meg, akkor kinyithatnak a teraszok, „ismét visszakapjuk a régi életünk egy darabját”. Reményeik szerint ez a következő hét közepén, szerdán, csütörtökön meglehet. Hogy a vendéglátósoknak is könnyebb legyen, az őket terhelő teraszdíjakat eltörlik.

Az iskolák kapcsán a miniszterelnök azt mondta, hogy a döntés szerint április 19-én hétfőn kinyitják az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatos osztályait. A felső tagozatban marad az otthoni, digitális alapú oktatás. A felsős tanulóknak az iskola majd a középiskolákkal együtt, május 10-én nyílik meg.

A kormány azt is megállapította, hogy mind a nemzetközi térben, mind itthon felerősödtek a vakcinák elleni támadások. Meggyőződése szerint ezeknek az a célja, hogy zavart keltsenek és elbizonytalanítsák az embereket. – Mindenkit arra kérek, hogy ne hallgasson az oltásellenes hangokra, mert az oltás életet menthet. Ezért arra kérem önöket, hogy a felkínált vakcinát fogadják el és oltassák be magukat! – mondta Orbán Viktor.

Címkék: Orbán Viktor