Orbán Viktor képtelen válaszolni arra, hogy megszorításokra van-e szükség

Orbán Viktor képtelen válaszolni arra, hogy megszorításokra van-e szükség

Orbán Viktor 2023. szeptember 26-án (Forrás: a 444 videója)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A 444 úgy értesült, hogy Orbán Viktor miniszterelnök mostanában minden kedd reggel beugrik egy órára egy ferencvárosi házba a Bakáts utcánál. Ma oda is mentek, hogy megpróbálják megkérdezni tőle, hogy Varga Mihálynak van-e igaza, amikor azt mondta, hogy megszorításokra van szükség. A miniszterelnököt gyakorlatilag sehol sem tudja kérdezni a független sajtó, csak ha sikerül elcsípniük az utcán valahol.

Testőrei kíséretében érkezett Orbán Viktor, de egyedül ment elől. Amikor meglátta a 444 kameráját nem reagált a neki feltett kérdést hallva, hanem tovább sétált a bejárathoz, közben a felvétel szerint legalább egy húsz- és egy tízezrest hajtott be a zakójába. A testőrök gyorsan útját állták a portál riporterének, majd erősítés is érkezett, köztük Havasi Bertalan Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár. „Személyvédelmi intézkedés keretén belül ideiglenes zárást alkalmazunk, kérem, ezt a vonalat ne lépje át” – mondta az egyik testőr. Amikor Orbán Viktor kijött, akkor feltették neki azt a kérdést, hogy lemondatná-e Matolcsy György jegybankelnököt, akit élesen bírált hétfői parlamenti beszédében. Ekkor már reagált a kisbuszába való beszállás közben, de csak annyit, hogy „Jó reggelt”, majd hogy „Szép napot”.

A Telex érdeklődött Havasi Bertalannál arról, hogy milyen programja volt a miniszterelnöknek a Közraktár utcában, és amennyiben az magánprogram, úgy miért volt jelen Havasi Bertalan is. Azt a válasz kapták, hogy „Orbán Viktor magánprogramjairól nem tudok tájékoztatást adni, csak a munkájával és a hivatalos tevékenységével kapcsolatban. A sajtófőnöki jelenlétet a nem nyilvános program nem nyilvános jellegének megőrzésében való közreműködés indokolhatja.” 

Címkék: Orbán Viktor