Orbán Viktor: Korszakos győzelmet arattunk

Orbán Viktor: Korszakos győzelmet arattunk

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke integet beszéde végén a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén a Bálna Budapest rendezvényközpontban az EP-választás napján, 2019. május 26-án. A kormányfő mellett Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes (b), Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára (b2), Győri Enikő európai parlamenti képviselőjelölt, Trócsányi László igazságügyi miniszter, listavezető (j) (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rekord részvétel mellett rekord győzelmet, korszakos győzelmet arattunk – mondta Orbán Viktor az EP-választásokat értékelve a szimpatizánsok előtt a budapesti Bálna mellett, a kormánypártok eredményváróján vasárnap este 23 óra után néhány perccel. Megköszönte mindenkinek, aki rájuk szavazott, valamint az aktivistáknak is. „Köszönet, akik úgy döntöttek, hogy Magyarország maradjon a magyaroké, Európa pedig az európaiaké” – fogalmazott.

Ez a választási győzelem egy megbízatás: a szavazók azt üzenték, hogy állítsuk meg az egész EU-ban a bevándorlást, védjük meg a nemzetek Európáját és a keresztény kultúrát Európában – mondta a miniszterelnök. Hozzátette: az is kiderült, hogy úgy gondolják a szavazók, hogy Brüsszelben változás kell. Olyan vezetők kellenek, akik az európai emberek érdekét képviselik, akik tisztelik az európai nemzeteket és olyan európai vezetők kellenek, akik büszkék a 2000 éves keresztény kultúránkra – hangsúlyozta Orbán Viktor.  

Itthon is elkezdődött az EP-választás - percről percre | Magyar Hang

A minden korábbinál magasabb EP-választási részvétellel Magyarország azt bizonyította, hogy európai nemzet, európai ország, „Európában van a helyünk, Európa a mi hazánk is, ezért meg is akarjuk változtatni” – mondta Orbán Viktor, köszönetét fejezve ki a szavazóknak, a Fidesz–KDNP támogatóinak és azoknak, akik „hátukon vitték az egész kampányt”.

A pártelnök-miniszterelnök azt is kiemelte, hogy a magyaroknak különösen fontos az európai választás, ez a nemzetegyesítés nagy, vissza nem térő lehetősége, mert a határon túli magyar közösségek is „ott lesznek majd velünk Brüsszelben, és együtt fogjuk majd képviselni a teljes magyar nemzet érdekeit”.

„Nekünk Brüsszelben is Magyarország lesz az első, és mindenkivel együtt fogunk működni, aki meg akarja állítani a bevándorlást. Ma megmutattuk, hogy Magyarország erős, mert a magyarok egységesek. Az előttünk álló években az lesz a döntő, hogy ezt a nagy egységet megőrizzük. Ígérem nektek, hogy ezért mindent meg is fogunk tenni” – zárta a kormánypártok szimpatizánsai előtt mondott beszédét Orbán Viktor.

Ezt követően közösen elénekelték a Himnuszt.

A Fidesz–KDNP 1 777 757 szavazatot szerzett (52,14 százalék), ezzel 13 mandátumot szerzett, eggyel többet, mint amennyi eddig volt a pártszövetségnek. A hírek szerint Orbán Viktor a 60 százalékos eredményt tűzte ki célul és 14 mandátumot szerettek volna. Az biztos, hogy a mozgósításban mindent bevetettek, az utolsó pillanatig hívogatták a Kubatov-lista alapján a szavazókat.

2009-ben 56 százalékot szereztek az EP-választáson, igaz, alacsonyabb részvétel mellett.

A 2018-as országgyűlési választáson 2 824 551 szavazatot kapott a Fidesz.