Orbán Viktor megkapta az influenzaoltást

Orbán Viktor megkapta az influenzaoltást

Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A miniszterelnök a Facebookon közzétett videón kapja meg az influenza elleni oltást. A felvételen a többi jelenlévőhöz hasonlóan maszkot viselő Orbán Viktor a közelben álló, és kissé alázatot sugárzóan meghajlott törzsű orvostól kérdezi, hogy használ-e az influenzaoltás. Az orvos azt válaszolja, hogy használ, de a miniszterelnök a választ meg sem várva hozzáteszi, hogy [Müller] Cecília szerint használ.

A videó címében is a vakcina beadatására szólítja föl az embereket (ami egyébként üdvözlendő, és tényleg mindenki oltassa be magát):

https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/2856351924600266/?__cft__[0]=AZWCEb88et2rCD-tQZ5lpiuHz9532jex0r3OdIGeR1Uud8qieEFkf-amXo73SpyZrzZpmo9ajQ-UiGUzPyWh4AyhDWyenSX9q_TrKhCjoBxj-Uf18TAqDlIOlCvfJVN8fbkdbyBOtMNxAlGMlouPNdC3nPeLIGimuqmUKadZGURZXHD3RDHXsHEZNdebV09PGj5KOjrHEOsa0hMMHk45_mYi&__tn__=%2CO-R

A koronavírus-járvány miatt idén – elvileg – mindenki jogosult az ingyenes influenzaoltásra, hogy legalább az utóbbi betegség ne okozhasson a téli nehéz hónapokban nagyobb járványt. Noha a kormányzat ígérete szerint mindenki ingyen megkaphatja a vakcinát, sok helyről érkeznek az ellátás akadozásáról szóló hírek.